Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Καταγγελία της Πρωτοβουλίας για μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντικαπιταλιστική και Επαναστατική για την επίθεση σε σύντροφο


Καταγγελία της Πρωτοβουλίας για μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντικαπιταλιστική και Επαναστατική για την επίθεση σε σύντροφο
Ως Πρωτοβουλία για μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντικαπιταλιστική και Επαναστατική καταγγέλλουμε την τραμπούκικη και αναίτια επίθεση που δέχτηκε ο σύντροφός μας Κώστας Παλούκης, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, από άτομα προφασιζόμενα την περιφρούρηση της κατάληψης στέγης προσφύγων Γκίνη, ερχόμενος σε εκδήλωσή μας.
Ο σύντροφος μπήκε στο χώρο του κτηρίου Γκίνη, οπότε προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με μέλος της Πρωτοβουλίας για να βρει το αμφιθέατρο που θα γινόταν η εκδήλωση. Τότε τον προσέγγισαν αυτόκλητοι υπερασπιστές του χώρου, οι οποίοι του ζήτησαν να τους παραδώσει το κινητό του γιατί «έβγαζε φωτογραφίες» και «είναι ασφαλίτης». Μετά την άρνηση του συντρόφου να ενδώσει στις απειλές τους, τον γρονθοκόπησαν.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση και δηλώνουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στο σύντροφό μας. Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το αντιρατσιστικό κίνημα και εν τέλει ο αγώνας για μια άλλη κοινωνία, δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιου είδους «ματσό» επιθέσεις σε αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος.
Το Πολυτεχνείο ήταν και είναι χώρος πολιτικών ζυμώσεων και δράσης και δεν χωράνε λογικές «ιδιοκτησίας», βαθιά εξουσιαστικές και συντηρητικές, λογικές «χτυπάμε όποιον/α δεν ξέρουμε, γιατί το κίνημα είμαστε εμείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

πόσοι μας διάβασαν: