Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Βράδυ διαγωνισμού στη Μάντρα του Αττίκ

[χρονογράφημα από την εφημ. Πατρίς, 18/7/1931. Περιγράφει με ένα κινηματογραφικό τρόπο την παράσταση του διάσημου Αττίκ. έρευνα Κώστας Παλούκης]

Ένα βράδυ στη Μάντρα του Αττίκ είναι ένα βράδυ δροσιάς, απολαύσεως, γέλοιου, κεφιού. Ο δαιμόνιος Αττίκ, παρά τη γνώμη μερικών εκ συστήματος ή από σνομπισμό, δυσκόλων ανθρώπων είναι ένας μοναδικός στο είδος του καλλιτέχνης, ένας αληθινά απολαυστικός τύπος.
Έχει στήσει το λημέρι του στη μάντρα της οδού Μεθώνης, στην πλατεία Αγάμων. Η μάντρα του φέτος έχει ανακαινισθεί αρκετά εσωτερικώς και εξωτερικώς. Την έπιασε χειροπόδαρα ή πρόοδος. Δυό μεγάλες φωτεινές επιγραφές με θαμπά χρωματιστά φώτα που προδίδουν ένα υπερρωμαντισμό έχουν τοποθετηθή κατά πλάτος της οδού Μεθώνης για να κατατοπίζουν και να προσελκύουν τους περιπατητάς της πλατείας Αγάμων. Στο ύψος των επιγραφών έχει ανοιχθεί και ωραίος εξώστης πρασινόχρωμος, ελβετικού ρυθμού, πάνω στον οποίο δροσίζεται ακίνητος καθ’ όλο το διάστημα της παραστάσεως ένας ψεύτικος Αττίκ. Πρόκειται περί ενός θαυμασίου ανδρεικέλου σε φυσικό μέγεθος που ξεγελάει κάθε πρωτοεπισκεπτόμενον στη Μάντρα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

πόσοι μας διάβασαν: