Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

40 χρόνια από την εξέγερση του πολυτεχνείου, οδοιπορικό ιστορικής μνήμης στους δρόμους της Αθήνας

Η λέσχη θεωρίας και πολιτισμού «Αναιρέσεις» στην Αθήνα, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, διοργανώνει κύκλο εκδηλώσεων, οι όποιες επιχειρούν να αναδείξουν σημαντικές πλευρές που ανέδειξε η εξέγερση και συνολικά ο αγώνας ενάντια στη δικτατορία.

Στο πλαίσιο αυτό η Ομάδα Ιστορίας της Λέσχης Θεωρίας και Πολιτισμού Αναιρέσεις σας προσκαλεί σε μια περιήγηση στους δρόμους και στους χώρους της πόλης που αποτέλεσαν το σκηνικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα. Κοντά μας και αγωνιστές του Πολυτεχνείου που θα μοιραστούν μαζί μας προσωπικές μνήμες από τα γεγονότα.

Το οδοιπορικό θα ξεκινήσει από τη λέσχη Αναιρέσεων στις 11:30 και θα καταλήξει στο Πολυτεχνείο στις 14:00, οπου θα ακολουθήσει συζήτηση: "Μνήμες και γεγονότα της εξέγερσης" με τους Γιώργο Παριανό και Τάσο Κατιντσάρο.


 
 
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις της Λέσχης «Αναιρέσεις»:

Πέμπτη 31 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ. στο χώρο της λέσχης συζήτηση με θέμα: «ο χαρακτήρας της ένταξης της νεολαίας στην αντιδικτατορική πάλη». Εισηγητής: Σήφης Καυκαλάς.
Πέμπτη 7 Νοέμβρη, στο χώρο της λέσχης, 2ησυζήτηση με θέμα: «οι μετανοημένοι της εξέγερσης. Αίτια και συνθήκες του φαινομένου της μετάλλαξης αγωνιστών». Εισηγητής: Θανάσης Σκαμνάκης.
Κυριακή 10 Νοέμβρη η λέσχη οργανώνει «οδοιπορικό αφιερωμένο στον αντιδικτατορικό αγώνα», στο κέντρο της Αθήνας. Η έναρξη του ιστορικού περίπατου θα γίνει στις 11.30. Το οδοιπορικό θα καταλήξει στο χώρο του Ε.Μ. Πολυτεχνείου όπου θα ακολουθήσει συζήτηση «για τα πως και τι της εξέγερσης», με τους Τάσο Κατιντσάρο και Γιώργο Παριανό....Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

πόσοι μας διάβασαν: