Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Επικίνδυνοι Στρατιωτικοί Χειρισμοί, Έξαρση Μιλιταρισμού, Κίνδυνος για τους λαούς του Αιγαίου


Από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης του μαύρου μπλοκ εξουσίας φάνηκε η επιλογή της αστικής τάξης να ακολουθήσει πολιτική όξυνσης τόσο ενάντια στον εργαζόμενο λαό μας, όσο και ενάντια στους γειτονικούς λαούς. Ιδιαίτερη σημασία έχει να παρακολουθήσει κανείς την ένταση του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας με επίδικο το ρόλο περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης  στην Ανατολική Μεσόγειο και τον έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων στο τρίγωνο Αιγαίο-Κρήτη-Κύπρος, με τον καθορισμό ΑΟΖ και τις συμμαχίες με πολυεθνικούς κολοσσούς που ενεργοποιούνται στο χώρο της ενέργειας, αλλά και την στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ.
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δούμε τα συγκεκριμένα πολεμικά και μιλιταριστικά βήματα που γίνονται και στις δύο ακτές του Αιγαίου. Η ένταση της παρουσίας της Τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, με τον προβληματικό έτσι και αλλιώς καθορισμό ορίων μεταξύ των δύο χωρών, ακολούθησε μια πολύ πιο σημαντική ανακοίνωση. Για πρώτη φορά τα Τουρκικά Επιτελεία δημοσιοποιούν στοιχεία για το μέγεθος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, με σαφή πρόθεση τη δημιουργία εντυπώσεων με αποδέκτες τα ανταγωνιστικά κράτη Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, τους Κούρδους Αντάρτες και όχι μόνο, καθώς η τουρκική εξωτερική πολιτική στοχοποιεί το καθεστώς Άσαντ του οποίου προαναγγέλλει την πτώση και συμβάλλει αποφασιστικά σε αυτό, ανταγωνίζεται την Ρωσία, ενώ δεν κρύβει τις βλέψεις της σε Βαλκάνια και Τουρκόφωνες Δημοκρατίες περιοχές που θεωρεί ως Ζωτικό Χώρο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη του ΝΑΤΟ μετά τον αμερικανικό Στρατό, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της ανέρχεται στα 720.000, ένας αριθμός κατά τι μικρότερος από τους ελληνικούς υπολογισμούς που αναφέρονταν σε 740.00 στράτευμα. Αναλυτικά, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν 365 στρατηγούς, 39.975 αξιωματικοί, 95.824 υπαξιωματικοί, το επαγγελματικό προσωπικό ανέρχεται στους 201.379, οι κληρωτοί στους 465.197, ενώ απασχολείται πολιτικό προσωπικό 53.424 εργαζομένων.
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έχουν ως  εξής:
Στρατηγοί: 365 (!) 
Αξιωματικοί: 39.975       
Υπαξιωματικοί: 95.824
Επαγγελματικό προσωπικό Χωροφυλακής: 24.700
Επαγγελματίες στρατιώτες: 40.515
Σύνολο επαγγελματικού στρατιωτικού προσωπικού: 201379
Έφεδροι αξιωματικοί: 6.829
Οπλίτες: 458.368
Κληρωτοί: 465.197
Σύνολο στρατιωτικού προσωπικού: 666.576
Πολιτικό προσωπικό: 53.424
Γενικό σύνολο: 720.000
Πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η ορθότητα των στοιχείων αυτών δεν μπορεί να διασταυρωθεί από άλλες ανεξάρτητες πηγές. Οι έως τώρα εκτιμήσεις αμυντικών αναλυτών για το μέγεθος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κυμαίνονταν από 600 χιλιάδες έως 750 χιλιάδες άνδρες. Σημειώνεται ότι στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι πολιτοφύλακες, που επιστρατεύονται από τον τοπικό πληθυσμό στην ανατολική Τουρκία και πολεμούν στο πλευρό του στρατού κατά των Κούρδων ανταρτών. Συνυπολογίζεται η Στρατοχωροφυλακή, επισήμως επίσης παραστρατιωτικό σώμα, το οποίο όμως εντάσσεται απ' ευθείας στο οργανόγραμμα και στην ιεραρχία των ενόπλων δυνάμεων, όπως και η Ακτοφυλακή.
Όμως η απάντηση ήρθε άμεσα από τους Έλληνες στρατοκράτες. Σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στην ποσότητα με την ποιότητα, προχώρησαν σε σειρά ασκήσεων που αποκάλυψαν το μέγεθος των καταστρεπτικών μέσων που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Το συμπέρασμα που βγάζουν αβίαστα οι λαοί είναι ότι σε περίπτωση ελληνοτουρκικής πολεμικής σύρραξης οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστές, ενώ τα θύματα μεταξύ των αμάχων αμέτρητα, καθώς αυτούς στοχοποιούν πρωτίστως τα καταστρεπτικά μάσα που έχουν στη διάθεση τους η πωρωμένη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία σε Ελλάδα και Τουρκία. Το κυνήγι του κέρδους και της εξασφάλισης των συμφερόντων του κόσμου του πλούτου τους κάνει αδίστακτους, κάτι που βεβαίως η κυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ το δείχνει καθημερινά πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, δίνοντας μισθούς-συντάξεις πείνας, φορτώνοντας απίστευτα φορολογικά βάρη, οδηγώντας τα παιδάκια στα σχολεία να λιποθυμούν από την πείνα.
Ιδίως η νέα ηγεσία στο ΥΕΘΑ των τεσσάρων επιλεγμένων υπουργών από τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους καναλάρχες, με επικεφαλής τον Βοναπαρτικής αντίληψης Αβραμόπουλο είναι αποφασισμένη για τις πιο αδίστακτες πράξεις, έχοντας επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων τον Αντιστράτηγο Μιχάλη Κωσταράκο, προσωπική επιλογή του πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη για να κατεβάσει τον Στρατό στο δρόμο αναλαμβάνοντας την Καταστολή των κοινωνικών κινημάτων, για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά και εκφραστή των σχεδίου Αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και προετοιμασίας τους για σύγκρουση μέχρι τέλους με τον «Εξ Ανατολών Κίνδυνο». Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουν να προβούν σε νέους πολεμικούς εξοπλισμούς ενώ ο λαός μας Πεινάει και προωθούν την αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας.
Όμως, οι Ασκήσεις που διεξάγουν είναι η καλύτερη απόδειξη για το Ολοκαύτωμα των λαών του Αιγαίου που επεξεργάζονται τα κόμματα εξουσίας και οι στρατοκράτες. Σύμφωνα με την σχετική αρθρογραφία «Άσκηση έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR), όπου το σενάριο το οποίο περιλαμβάνει την κατάρριψη φίλιου αεροσκάφους πάνω από υδάτινο φράγμα, ανάλογο με αυτό του φράγματος Ataturk για την επιχείρηση προσβολής του οποίου υπάρχει ολόκληρη μελέτη στην Π.Α. πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία».
Είναι η πρώτη φορά που η ΠΑ ασκείται σε έρευνα και διάσωση μάχης μετά από προσβολή υδάτινου φράγματος. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΣΤΟ, με τη συμμετοχή ελικοπτέρων AS 332 Super Puma της 31ης Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕ) της ΠΑ, αεροσκαφών τα οποία είχαν το ρόλο φίλιων και εχθρικών και με την παρουσία στοιχείων ASRAD τα οποία προσομοίωναν εχθρικές αντιαεροπορικές μονάδες. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν ιδιαίτερα άσχημες -με νέφωση και χαμηλή ορατότητα- και το ειδικό σενάριο αφορούσε τη διάσωση δύο χειριστών της ΠΑ οι οποίοι είχαν καταρριφθεί από εχθρικά πυρά. Η επιλογή του αριθμού των 2 πιλότων δεν είναι τυχαία. Η υποτιθέμενη επιχείρηση αφορούσε προσβολή φράγματος και παρόμοιες αποστολές εκτελούνται με διθέσια αεροσκάφη είτε F-4E AUP είτε διθέσια "missionized" F-16 blοck 52+ ή Adv. Παρόμοια σενάρια CASR της ΠΑ ιδιαίτερα αυτά που αφορούν διασώσεις σε περιβάλλοντα φραγμάτων έχουν ως σκοπό στην όσο το δυνατό καλύτερη την εξοικείωση των πληρωμάτων, τόσο των διασωστών όσο και των πιλότων που μετέχουν σε αυτά».
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε τα εξής: 
Την αμέσως προηγούμενη περίοδο της όξυνσης των σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Τουρκίας, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησαν σε ασκήσεις με σενάριο την αντιμετώπιση πληγμάτων στις γέφυρες του Βοσπόρου.
Ας θυμηθούμε ότι η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει στρατηγικά όπλα, τους πυραύλους SCALP EG,  με εμβέλεια 500 ναυτικά μίλια, ενώ τα μαχητικά αεροσκάφη MIRAGE 2000-5 MK2 της 331 Μοίρας «ΘΗΣΕΑΣ» από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, ήδη έχουν αναρτήσει και πιστοποιήσει τα πρώτα βλήματα. Αξίζει να δούμε την περιγραφή των 91 πυραύλων SCALP που η Πολεμική Αεροπορία προμηθεύτηκε με τις συμβάσεις 027Γ/00  και 058Γ/03:
«Κύρια αποστολή του SCALP-EG είναι η προσβολή επίγειων στόχων υψηλής αξίας του C4I του αντιπάλου. Τυπικά μεταξύ των στόχων περιλαμβάνονται στρατηγεία, αεροδρόμια, ναύσταθμοι και εγκαταστάσεις ελλιμενισμού, εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών, και στόχοι υποδομής-ηλεκτροδότηση, γέφυρες, φράγματα κλπ».
Και φυσικά δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι όταν οι Έλληνες μιλιταριστές στοχοποιούν τα φράγματα του προγράμματος GAP στην νοτιανατολική Τουρκία, μεταξύ αυτών και μεγαλύτερο φράγμα της περιοχής αυτού του Ατατούρκ, ότι ανάλογοι είναι και οι Τουρκικοί ανταποδοτικοί σχεδιασμοί. Να σημειώσουμε ότι η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας  πραγματοποιήθηκε στο φράγμα του Πηνειού στην Ηλεία που βρίσκεται πάνω από την Αρχαία Ήλιδα, 20χλμ. περίπου από την πλησιέστερη ακτή και κοντά στο χωριό Κέντρο και πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα του Νομού Ηλείας. Στους στόχους επομένως της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας περιλαμβάνονται ο Μαραθώνας, η ζώνη Σκαραμαγκά-Ελευσίνας κλπ.
Άραγε, οι Έλληνες και Τούρκοι Στρατοκράτες έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν το τι Κόλαση σχεδιάζουν;
Καθώς έχουν πραγματοποιηθεί και διεξάγονται σειρά ασκήσεων του Στρατού Ξηράς, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην Πολεμική ετοιμότητα Πυροβολικού και Τεθωρακισμένων, αξίζει να δούμε την τελευταία άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού που παρουσιάζει τεράστια προβλήματα, αλλά με τις βολές κατευθυνόμενων βλημάτων επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας-αέρος επιχείρησε να στείλει μήνυμα ότι παρά τις περικοπές σε καύσιμα και ανταλλακτικά η αποτρεπτική του ισχύ παραμένει ακέραιη. Οι βολές των τεσσάρων πλοίων ήταν οι εξής:
Η φρεγάτα ΕΛΛΗ εκτόξευσε πύραυλο επιφανείας-αέρος ΝΑΤΟ Sea Sparrow RIM-7, οι πυραυλάκατοι ΜΠΛΕΣΣΑΣ και ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ δύο κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας-επιφανείας  EXOCET MM-38 και η πυραυλάκατος ΞΕΝΟΣ ένα κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας-επιφανείας PENGUIN.
Άμεση ήταν η τουρκική απάντηση που επίσης προχώρησε σε βολή πυραύλου επιφανείας-επιφανείας από τη κατονομαζόμενη φρεγάτα!
Καθώς όμως ανεβαίνει το πολεμικό θερμόμετρο, απαραίτητη είναι και η ψυχολογική προετοιμασία του προσωπικού. Η προπαγάνδα και οι ακραίες εκδηλώσεις υψηλόβαθμων Ελλήνων αξιωματικών στον Έβρο είναι καθημερινότητα και αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την ειρήνη. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα κατήγγειλαν φαντάροι από το Στρατόπεδο του Λαγού, στον Έβρο:
«Επικίνδυνη Εθνικιστική Πολεμοχαρής Παράσταση από Ταξίαρχο  στα Ελληνοτουρκικά Σύνορα
                                            Η εθνικιστική προπαγάνδα κεντρική πολιτική στο στρατόπεδο Λαγού
Το εθνικιστικό κρεσέντο στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου συνεχίζεται αμείωτο και σε καθημερινή βάση. Ορισμένες φορές, μάλιστα, παίρνει και τελετουργικό χαρακτήρα: για παράδειγμα, ο ανθυπολοχαγός Ζήσης, γνωστός από καιρό για τις ακραία σοβινιστικές απόψεις του, πριν λίγες μέρες υποχρέωνε το λόγο του να βαδίζει σημειωτόν αναφωνώντας συνθήματα, μεταξύ άλλων: «που θα κοινωνήσετε; Στην Αγιά Σοφιά! Και που θα κολυμπήσετε; Στο Βόσπορο!». Είναι ο ίδιος αξιωματικός που πριν λίγο καιρό σχεδίαζε να περιφέρει στο Διδυμότειχο άγημα, το οποίο θα φώναζε ανάλογα συνθήματα και θα γιούχαρε μπροστά στα παλιά τούρκικα σπίτια! (τελικά δεν του επιτράπηκε από ανωτέρους του).
Όμως γίνεται κάθε μέρα και πιο σαφές ότι η εθνικιστική, πολεμοχαρής και φασίζουσα αυτή προπαγάνδα δεν είναι (μόνο) ατομική πρωτοβουλία ορισμένων κατώτερων αξιωματικών. Το κλίμα διαμορφώνεται από την κορυφή. Οι ομιλίες τόσο του ταξίαρχου, όσο και του νέου μέραρχου ήταν βαθιά διαποτισμένες από υπερπατριωτικό πνεύμα και μάλιστα, ρητά, στο όνομα της εθνικής ομοψυχίας που πρέπει να επιδείξουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση (η εθνικιστική κατήχηση στην υπηρεσία της τρέχουσας κρατικής προπαγάνδας για το μονόδρομο του μνημονίου και την υποχρέωση να κάνουμε θυσίες για τους τραπεζίτες.)
Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία μέρα του ΣΠΕΝ (Σχολείου Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων), επί της ουσίας δηλαδή η κορύφωση της στρατιωτικής εκπαίδευσης των φαντάρων, γίνεται με προσωπική εντολή του ίδιου του διοικητή της ταξιαρχίας ταξίαρχου Σακαλή πάνω στον Έβρο και απέναντι από ένα τουρκικό φυλάκιο. Αυτό γίνεται γιατί «είναι καλό να μας ακούν οι Τουρκαλάδες», όπως δήλωσε ο ίδιος την τελευταία φορά επιτόπου. Ο ταξίαρχος υποστήριξε ότι αυτό είναι απαραίτητο γιατί η Τουρκία θέλει να μας κατακτήσει (αλήθεια, από πού προκύπτει αυτό; Υπάρχει κάποια πληροφορία για σχέδιο εισβολής; Ωστόσο η εξέλιξη της άσκησης έδωσε διαφορετική εικόνα. Οι στρατιώτες έπαιρναν εντολή να παρελάσουν ανά ομάδες κατά μήκος του ποταμού με τα όπλα τους σε θέση χαμηλής ετοιμότητας. Σε ένα ορισμένο σημείο στρέφονταν προς τους Τούρκους σκοπούς (που κοιτούσαν μάλλον με δικαιολογημένη ιλαρότητα) σε διπλό ζυγό. Στην ερώτηση του εκπαιδευτή (ανθυπίλαρχου Χονδρουδάκη στη συγκεκριμένη περίπτωση) «βλέπετε απέναντι;», όφειλαν να απαντήσουν δυνατά «μάλιστα!», για να πάρουν την απάντηση «αυτό είναι προσωρινά Τουρκία». Είχαν μάλιστα προειδοποιηθεί ότι θα πρέπει να φωνάξουν με όλη τους τη δύναμη για να μας ακούσουν απέναντι οι «μικροψώληδες».
Είναι αδύνατο ο ταξίαρχος να μην γνωρίζει τη ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την «άσκηση». Άλλωστε, το ίδιο περίπου τελετουργικό επαναλαμβάνεται σε κάθε ΣΠΕΝ. Κύριε ταξίαρχε, ποιος τελικά θέλει να κατακτήσει τον άλλο;  Με ποιο δικαίωμα στήνετε μια τέτοια εθνικιστική παράσταση με κίνδυνο μάλιστα να προκληθεί εμπλοκή με το τούρκικο φυλάκιο; Με ποιο δικαίωμα σέρνετε τους στρατιώτες σε αυτή την αθλιότητα και τους εκθέτετε στον κίνδυνο μιας παρεκτροπής, αν κάποιος κάνει την παραμικρή βλακεία; Αν δεν το ξέρετε, η συγκεκριμένη άσκηση είναι όχι μόνο μια απαράδεκτη ένεση εθνικισμού (μάλιστα εναντίον συμμάχου χώρας), αλλά και μια πραγματική πρόκληση, στην οποία υποχρεώνετε τους στρατιώτες να πάρουν μέρος.
Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων: απαγορεύεται ή όχι το εθνικιστικό κήρυγμα και η πολιτική προπαγάνδα από τους αξιωματικούς; Απαγορεύονται ή όχι τα εθνικιστικά συνθήματα; Είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε το διεθνές δίκαιο και την ακεραιότητα των συνόρων, όπως υποτίθεται, ή έχουν άλλα, επιθετικά και πολεμικά, σχέδια για μας;»
Πιστεύουμε ότι ο κόσμος της εργασίας σε Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία-Ισραήλ πρέπει να ξεσηκωθεί και να ανατρέψει τις κυβερνήσεις της Αντεργατικής λαίλαπας, του ακραίου κρατικού αυταρχισμού και της πολεμοκαπηλείας. Να αντισταθεί στις σειρήνες των «Πατριωτικών Μετώπων», που στο όνομα της «Σωτηρίας της χώρας», ουσιαστικά υποτάσσουν τους εργαζόμενους στα σχέδια κερδοφορίας και στην ανάπτυξη του κόσμου του πλούτου. Καθώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι μέσα σε κάθε εθνικό κρατικό σχηματισμό υπάρχουν δύο έθνη,  των εκμεταλλευτών και του κόσμου της εργασίας, εμείς πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά της εθνικής-αστικής ενότητας και να συνδράμουμε αποφασιστικά, με ένα σύγχρονο Εργατικό Διεθνισμό, στην συνένωση και κοινή πάλη Ελλήνων εργαζομένων και μεταναστών, αλλά και στην κοινή πάλη του κόσμου της εργασίας σε Αιγαίο-Βαλκάνια-Μεσόγειο.
Απαιτείται τώρα η δημιουργία ενός μαζικού Αντιπολεμικού-Αντιμιλιταριστικού-Αντιεθνικιστικού Συντονισμού, αντίπαλο δέος στην εθνικιστική και ρατσιστική έξαρση, που θα μπλοκάρει τους εξοπλισμούς  και την αύξηση της θητείας, διατρανώνοντας την ανάγκη των εργαζόμενων και της νεολαίας να μείνει μακριά από τον Στρατό και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

πόσοι μας διάβασαν: