Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Πώς φίλησα τον Μουσσολίνι! Τα πρώτα βήματα του ελληνικού φασισμού», του Σπ.Μαρκέτου


ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2011: βιβλιοπαρουσίαση στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Πώς φίλησα τον Μουσσολίνι! Τα πρώτα βήματα του ελληνικού φασισμού», του Σπ.Μαρκέτου

Posted: Ιανουαρίου 31, 2011 by ΝΑΡ Θεσσαλονίκης in Αναιρέσειςβιβλίο
0
Οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του ΝΑΡ, στα πλαίσια των πολιτικών- πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ”  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου:
«Πώς φίλησα τον Μουσσολίνι! Τα πρώτα βήματα του ελληνικού φασισμού», του Σπύρου Μαρκέτου, επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ,  τηνΠαρασκευή 4 Φεβρουαρίου , στις 19:00, στο κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 103- Διαγώνιος)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Τάσος Κωστόπουλος – δημοσιογράφος του Ιού της Ελευθεροτυπίας,  ο Κώστας Παλούκης- ιστορικός και ο συγγραφέας Σπύρος Μαρκέτος.
Με αφορμή την ανάλυση του συγγραφέα για το φασιστικό φαινόμενο, θα συζητήσουμε τις σημερινές τάσεις κρατικού και κοινωνικού αυταρχισμού, το ενδεχόμενο ανάδυσης νέων ριζοσπαστικών συντηρητικών κινημάτων καθώς και την απάντηση του εργατικού κινήματος και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

πόσοι μας διάβασαν: