Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου


 


 


 


 


 

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Όμως ποια είναι η πραγματικότητα για αυτό το χρέος; Είναι το χρέος δημιούργημα όλων μας;

Η αλήθεια στο τελευταίο ερώτημα απέχει πάρα πολύ από αυτήν που μας παρουσιάζεται από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, που με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο έχουν μετατραπεί σε κυβερνητικούς εκπροσώπους.

Το χρέος αυτό δεν είναι χρέος του ελληνικού λαού!

Είναι προιόν της λεηλασίας της χώρας
από διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους που τόσα χρόνια θυσαύριζουν από ένα χρέος που ανατροφοδοτείται συνεχώς με τεράστια επιτόκια, υποχρεώνοντας μας ταυτόχρονα να αγοράζουμε υποβρύχια που γέρνουν.

Είναι προιόν της λεηλασίας της χώρας
από μια κοινωνική και πολιτική ολιγαρχία που δεν διστάζει σήμερα να ξεπουλήσει τα πάντα προκειμένου να μην απωλέσει τα κέρδη της. Ενός συνασπισμού εξουσίας που τόσα χρόνια τρώει με χρυσά κουτάλια και που ως πρώτο μέλημα έχει σήμερα να υπερασπίσει τα συμφέροντα του και όχι τα δικά μας συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή που η χώρα
δανείζεται με τους πλέον επαχθείς όρους 110 δισ €, χαρίζονται στις τράπεζες 75 δισ € και μας στέλνουν τον λογαριασμό στο σπίτι μας.

Την ίδια στιγμή που οι Έλληνες εφοπλιστές
προχωρούν σε επενδύσεις 65 δισ $ για την κατασκευή καινούργιων πλοίων σε ναυπηγεία άλλων χωρών, πληρώνοντας φόρους μόλις 28 εκατ € (όλοι μαζί για το 2009!) η κυβέρνηση προχωράει σε νέες φοροαπαλλαγές απέναντι τους, λες και δεν έφταναν οι 57 φοροαπαλλαγές που ήδη έχουν.

Υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα που αναδεικνύουν το προφανές:

Ότι η κυβέρνηση έχει ως μόνο μέλημα την διάσωση των ξένων δανειστών μας αλλά και της ντόπιας κοινωνικής και πολιτικής ολιγαρχίας, προχωρώντας σε μια βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος τους.

Επιλέγεται ως απάντηση στην κρίση η υποτίμηση του λαικού εισοδήματος ενώ πάντοτε σε όποια χώρα βρισκόταν σε αντίστοιχη θέση η πρώτη επιλογή ήταν η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στην περίπτωση της Ελλάδας όσο ανήκει στην ζώνη του ευρώ αλλά και στην ΕΕ, η οποία σήμερα είναι αυτή που επιβάλλει αυτές τις επιλογές, σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Η πολιτική αυτή που εφαρμόζεται σήμερα μας παρουσιάζεται ως μονόδρομος.

Μας επιβάλλεται μέσα από συνεχή κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, ένταση της κρατικής καταστολής και προπαγάνδας από τα ΜΜΕ που σπεύδουν να μας παρουσιάσουν την κυβέρνηση των δωσίλογων ως κυβέρνηση εθνοσωτήρων. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων λοιδωρούνται και κρίνονται παράνομες, ο αριθμός των απολύσεων αυξάνεται δραματικά, τα εργασιακά δικαιώματα καταπατόνται κατάφορα, οι άμεσοι και οι έμμεσοι φόροι αυξάνουν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Μας ζητάνε να ζήσουμε σε μια κοινωνία με διαλυμένη δημόσια υγεία και διαλυμένη δημόσια παιδεία. Κι αυτά χωρίς να δημιουργείται καν Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους για να μάθει ο ελληνικός λαός την προέλευση του χρέους, ποιοι είναι οι δανειστές και με ποιους όρους.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Για εμάς ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχει άλλος δρόμος

κι αυτός περνάει μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Μέσα από αγώνες που θα διεκδικήσουν την
έξοδο από το Μνημόνιο, την μονομερή στάση πληρωμών του χρέους και την διαγραφή του, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την ΕΕ, που σήμερα δείχνει τον πραγματικό αποκρουστικό της χαρακτήρα. Μέσα από την πάλη για αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος των πολλών κι όχι των λίγων όπως συμβαίνει σήμερα. Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε:

η μόνη απάντηση είναι ο μαζικός λαικός ξεσηκωμός για να ανατραπεί η κυβέρνηση της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ήδη οι τεράστιες σε όγκο και παλμό διαδηλώσεις στις γενικές απεργίες με αποκορύφωμα την πρόσφατη μεγάλη απεργία της 15ης Δεκέμβρη, αλλά και οι αγώνες διαρκείας των εργαζομένων σε μια σειρά από κλάδους δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για τις μάχες που έρχονται, κόντρα και στις ξεπουλημένες ηγέσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που τηρούν προδοτική στάση απέναντι στους εργαζομένους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Σε αυτή την μάχη:

  • η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις παλεύοντας μια πρόταση αριστερή και ανατρεπτική η οποία όπως φάνηκε και στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές αρχίζει να συναντά μεγάλη απήχηση.
  • καλούμε και την υπόλοιπη αριστερά σε κοινή δράση στη βάση των αιτημάτων για έναν άλλο δρόμο από αυτόν που σήμερα μας παρουσιάζεται ως μονόδρομος.
    • Παύση πληρωμών του ληστρικού χρέους, διαγραφή του.
    • Έξοδος από την ΟΝΕ και το ευρώ.Αντικαπιταλιστική ρήξη με την ΕΕ του κεφαλαίου του πολέμου και του ρατσισμού.
    • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο. Κρατική εγγύηση των καταθέσεων του λαού και παρεμπόδιση φυγής κεφαλαίων προς το εξωτερικό.
    • Αναδιανομή του εισοδήματος, φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, την μείωση των εξοπλισμών, αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς, απαγόρευση απολύσεων.

Δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

πόσοι μας διάβασαν: