Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΗΞΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΛΛΑ ΑΔΡΑΝΗΣΕ!


ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ;
38 χρόνια μετά το οδυνηρό Πραξικόπημα της Χούντας του Ιωαννίδη κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έδωσε την αφορμή για την Τουρκική Εισβολή, διχοτομώντας για πάντα τον Κυπριακό λαό που έριξε στη προσφυγιά, τη δυστυχία και στην ακατάπαυστη αναπόληση των βιαιοτήτων, αποκαλύπτεται ότι η Ελλαδική Χούντα ήταν ανήμερη για  όλους τους Τουρκικούς σχεδιασμούς. Αποδεικνύεται επομένως για ποιο λόγο έπρεπε το ελλαδικό και ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο να κρατήσει κλεισμένους σε ανήλιαγα υπόγεια τους Φακέλους της Κύπρου, μακριά από τα μάτια των ερευνητών και των πολιτών.  
Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου, Μαρίνος Σιζόπουλος, παρουσίασε συνταρακτικά έγγραφα στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigma Live. Λόγω της επετείου της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, τα έγγραφα αυτά κρίνονται ως ιδιαιτέρως σημαντικά.
Το πρώτο έγγραφο είναι πρακτικό της συνάντησης που είχε η Ελλαδική χούντα, με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών, Τζόζεφ Σίσκο, στις 19 Ιουλίου 1974. Σε αυτά φαίνεται ξεκάθαρα ότι η αμερικανική πλευρά ανέφερε ότι η Τουρκία επιθυμούσε επέκταση των τουρκοκυπριακών θυλάκων, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα. Το γεγονός αυτό δεν το απέτρεψε η χούντα, η οποία συμφώνησε να υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος μέσω του ΟΗΕ. Αυτό έρχεται να προστεθεί στα όσα ανέφερε ο Βρετανός Ακόλουθος Άμυνας, της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο. Σε παλαιότερο έγγραφο υπήρχαν οι πληροφορίες για το πως θα υλοποιηθεί η Τουρκική Εισβολή, τι στρατεύματα θα χρησιμοποιηθούν και ποιοι θα είναι οι κύριοι και αντικειμενικοί σκοποί.
Το δεύτερο έγγραφο που παρουσιάζεται στην εκπομπή, είναι μελέτη του 2ου Επιτελικού Γραφείου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ελλάδας, που υλοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1974. Σε αυτήν καταγράφονται όλες οι πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους οι Ελληνικές Δυνάμεις, πριν την έναρξη της τουρκικής εισβολής. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στις 23 Μαΐου 1974, Τούρκοι αξιωματικοί είχαν επισκεφθεί την Κύπρο, στο πλαίσιο μελέτης για την ΤΟΥΡΔΥΚ. Όμως, οι πληροφορίες των ελληνικών δυνάμεων ανέφεραν ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί συζήτησαν ζητήματα δικτύου τηλεπικοινωνιών, ενώ εγκαταστάθηκε και σταθμός ασύρματων τηλεπικοινωνιών, που στόχο είχαν να υποβοηθήσουν την τουρκική εισβολή!
Αποδεικνύεται από τα έγγραφα ότι η τουρκική εισβολή προετοιμαζόταν αρκετό καιρό πριν και εν γνώσει των αρχών της Ελλαδικής Χούντας.  Οι Ελλαδικές και Κυπριακές δυνάμεις είχαν τις πληροφορίες στα χέρια τους, αλλά η πολιτική ηγεσία προτίμησε να κωφεύσει.  Παράλληλα, δικαιώνεται επομένως η προσδοκία ότι επιτέλους θα γνωστοποιηθούν τα εγκλήματα του ελληνικού και τουρκικού κράτους εις βάρος του κυπριακού λαού και ελπίζεται να πέσει άπλετο φως στα απόρρητα έγγραφα που κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό στα αρχεία του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), που τότε ελεγχόταν απόλυτα από τη χούντα των Αθηνών.
Να επισημάνουμε ότι τα έγγραφα αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας καθώς η Βουλή της Κύπρου παρέλαβε από το ΓΕΕΦ 30.000 απόρρητα έγγραφα που αφορούν την περίοδο 1967-1974 και ως αντάλλαγμα παρέδωσε στο κυπριακό υπουργείο Άμυνας 300 φωτογραφίες της Εθνικής Φρουράς της ίδιας περιόδου. Η κυπριακή Βουλή συνεχίζει τις καταθέσεις για τα αιματηρά γεγονότα του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής και ως τώρα έχουν καταθέσει όλοι σχεδόν αυτοί που διετέλεσαν πρόεδροι της Δημοκρατίας, βουλευτές, στρατιωτικοί και αστυνομικοί, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Βουλής των Ελλήνων. Τα 30.000 έγγραφα της Εθνοφρουράς παραδόθηκαν και τα επεξεργάζεται μια ομάδα φοιτητών και πανεπιστημιακών του Πανεπιστημίου της Κύπρου, υπό την επίβλεψη της διακομματικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. Η μελέτη του αρχείου του ΓΕΕΦ αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η μελέτη του αρχείου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) που επίσης αφορά την περίοδο 1967-1974.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

πόσοι μας διάβασαν: